W przeciągu całej kariery w gastronomii przynajmniej kilkukrotnie zmienisz miejsce pracy.
Weź pod lupę swoją markę osobistą i zarządzaj swoim wizerunkiem.
Czy tiktoki i reelsy to kolejny pożeracz czasu, a może duża szansa na wzmocnienie marketingowej siły przebicia? Nie ignoruj tego trendu! Treści video to nowy język młodych.
Trendy w świecie kawy zmieniły to, co ląduje w naszych filiżankach. To była naprawdę #dobrazmiana, więc nie należy się jej opierać! Przeczytaj, co słychać w świecie kawy w 2023 roku.
Święto Prosecco, Szampana, Rieslinga... Skorzystaj z tego kalendarza, planując wydarzenia powiązane z winami w restauracji.
Myślisz już tylko o tym, by zamknąć drzwi lokalu i odpocząć? Aby zapewnić sobie dobry odpoczynek, przygotuj zawczasu odpowiedź na potrzeby i pytania Twoich gości.
Sezonowa gastronomia nie musi kojarzyć się wyłącznie z pułapką na turystów. Chcesz się wyróżnić na tle krzykliwej masy? Nie będzie łatwo! Podpowiem Ci, jak to osiągnąć.
W święta zarabia ten, kto myśli o nich od września. Jak się przygotować do sprzedaży świątecznych dań? Pomagam ułożyć ten proces, aby był szybki i skuteczny.
Nadal zbyt mało doceniamy to, co polskie - i tradycyjne, i współczesne. Lecz jak to zmienić? Zacznijmy z gośćmi rozmawiać o jedzeniu!
Coraz więcej ludzi buduje swoją tożsamość w oparciu o wybraną dietę. Poznaj trendy rządzące lodówkami Polek i Polaków. Odpowiedz na ich potrzeby dobrym menu restauracji!
Myśl jak turysta! W tym artykule podpowiem ci, jak nie stracić potencjalnych gości z zagranicy, wychodząc naprzeciw ich potrzebom.
© 2022-2024 Katarzyna Płachecka | Polityka Prywatności